Verse melk

heerlijk & bijzonder

Verse melk komt rechtstreeks van de melkkoe en heeft geen bewerking ondergaan. Het is een rauw en onbewerkt product. Puur natuur en een echte smaakbelevenis. Velen vinden verse rauwe melk het lekkerst. In rauwe melk zitten natuurlijke, goede bacteriën en uit de praktijk blijkt dat voor sommigen rauwe melk beter te verteren is dan gepasteuriseerde melk. 
 
Bij Melk Delicatesse kunt u dagelijks zelf verse melk tappen uit onze melktap. Bij Melk Delicatesse kunt u een één liter fles of twee liter kan kopen om de melk in te tappen. 

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit raadt aan de melk voor consumptie altijd eerst te pasteuriseren. Dit is het kort verhitten van de melk tot 72 graden. Of u de melk pasteuriseert is aan u zelf. Door het pasteuriseren van de melk voorkomt u dat eventuele verkeerde bacteriën worden geconsumeerd. De smaak veranderd licht door de pasteurisatie. 

Indien u een verlaagde weerstand heeft of zwanger bent dan dient u de melk ten alle tijde te pasteuriseren voor consumptie.