Ons verhaal

Wie zijn wij?

Welkom op de pagina van Melk Delicatesse. Leuk dat u onze pagina bezoekt en meer over ons en ons bedrijf wilt weten.

Melk Delicatesse is door Roland Brink en Anita Koops opgericht in 2016. We willen met Melk Delicatesse u een heerlijk, onbewerkt en bijzonder product aanbieden rechtstreeks vanaf het melkveebedrijf. Het doel van Melk Delicatesse is om melk beschikbaar te stellen die onbewerkt is en rechtstreeks vanaf de koe afkomstig is.

De verse melk in de melktap is afkomstig van Melkveehouderij Brink. Roland zit samen met zijn ouders en broer Martijn in maatschap van dit bedrijf. Het melkveebedrijf telt circa 250 stuks melkvee met bijbehorend jongvee. 

Op het bedrijf wordt er twee maal per dag gemolken. Tussentijds hebben de koeien voldoende tijd om lekker te eten, te drinken en te luieren. In de zomermaanden gaan onze koeien naar buiten, waardoor we in die periode echte weidemelk produceren. Naarmate het buiten kouder wordt en er onvoldoende vers voedsel meer groeit gaan de koeien naar binnen. Op stal krijgen ze dan voer wat we in de zomermaanden hebben ge-oogst. 

Gezondheid van de koeien en hun jongvee staan bij ons hoog in het vaandel. Er wordt geen preventief antibiotica gebruikt. Enkel op advies van onze dierenarts wordt bij een zieke koe waar nodig een antibiotica kuur voorgeschreven. Uiteraard wordt deze melk niet aangeboden in de melktap en gaat deze melk ook niet naar de melkfabriek. 

Proef en ervaar de beleving van verse melk. We verwelkomen u graag. 

Met vriendelijke groet,

Roland Brink & Anita Koops

 

Heeft u vragen over Melk Delicatesse of over haar producten? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens